miércoles, 18 de enero de 2012

MANIFEST CONTRA LES RETALLADES




NO A LES RETALLADES, SÍ A UNA EDUCACIÓ DE QUALITAT.

Els professsors i professores de I´IES BERNAT GUINOVART, reunits en Claustre volem manifestar que l´ensenyament públic ha funcionat, funciona i continua funcionant malgrat els politics.

Ni els funcionaris i funcionáries docents, ni la resta de funcionaris, som els que hem causat aquesta fallida de l´Estat Social. El problema han estat les politiques populistes i balafiadores que han posat en marxa politics de diversos signes per mantenir-se en el poder, augmentar la seua popularitat i afavorir els seus.

No som els funcionaris d´aquest IES els que ens hem enriquit amb trames corruptes com Gürtel, Brugal, Emarsa, el cas Fabra, Nóos, els fons destinats a Solidaritat... A nosaltres ningú ens ha regalat la roba que portem, en l´hem pagada amb els diners que hem guanyat després d´haver aprovat una oposició no haver estat baremats en una borsa de treball d´acord amb els principis constitucionals de mérit i capacitat.

Nosaltres, no som els que hem decidit, tal i com denuncia un estudi del Quality of Government Institute de la Universitat de Gotemburgo (Suécia), que en l´Administració Autonómica existisquen 29.000 treballadors de "lliure designació" és a dir enxufats politics.
Nosaltres, no som els que hem decidit en 2012 continuar gastant 219 milions en "grandes eventos". Nosaltres no hem decidit construir un aeroport sense avions. Nosaltres, per fer un favor als nostres amics, no hem decidit comprar una empresa Valmor que acumula 30 milions de pérdues i 80 de deute.
Nosaltres hem gestionat bé el que la societat, que no els politics, en ha encomanat. Hem ensenyat els nostres alumnes, hem organitzat activitats extraescolars per les quals no hem cobrat dietes, tal i com fan els polítics, hem atés als pares i estiguérem o no dintre del´horari d´atenció oficial, hem assistit a cursos de formació i perfeccionament per millorar la qualitat aducativa, hem conformat grups de millora al centre, hem administrat correctament els diners sense deure res a cap proveïdor, malgrat que l´Administració no ens ha pagat quan tocava.
A canvi d´aixó el que obtenim és un campanya de desprestigi social que desde fa anys posa en el punt de mira als funcionaris en general acusant-nos de privilegiats i malfeiners, campanya que es junta amb un altra concreta adreçada al sector docent per la peculiaritat del nostre calendari laboral. Tothom veu - i molts critiquen- que gaudim d´un calendari diferent , pero ningú passa per per la nostra casa quan per la nit o els caps de setmana estem preparant-nos les classes, elaborant material educatiu o corregint.

A més de ser el sector administratiu autonómic on primer van reduir llocs de treball- més de 1600 interins han estat acomiadats en l´ultim any i mig-se´ns castiga també amb una 
"reducció extra" que s´efegiex a la general del 5% del nostre jornal aprovada en 2010 per a tots els funcionaris. Incomprensiblement s´aprova una mesura de reducció brutal del complement de sexennis, una reducció que afecta sols a una part del funcionariat, al docent, i que implica una reducció entre el 6 i el 10% extra ( a més del 5%). Som conscients que molts valencians i valencianes han vist reduït el seu salari en 100%, pero no hem d´oblidar que aquesta reducció que ara se´ns imposa no va a millorar la situació dels aturats ni va a millorar l´economia. Tot el contrari, va a retraure el consum.
L´opinió pública ha de saber que nosaltres, els funcionaris, no som l´origen de la crisi, sinó que la casta politica dirigent -alguns dels quals s´han enriquit a costa de tots- els autentèntics responsables. Eixos mateixos politics que ara ens obliguen a nosaltres a aquesta sèrie de sacrificis. Eixos mateixos politics que en el recent decret aprovat 
no s´han reduït ni un euro el jornal. Aquest polítics, imprudents, mentiders, indignes i insolidaris que han creat el problema ara volen solucionar-lo a costa dels altres, acosta dels  funcionaris públics i a costa de pujar els impostos a la ciutadania, que no a les grans fortunes. I aixó sense entrar a valorar el desmantellament de l´Estat Social i de Benestar que tants anys ha costat de crear, donat que el primer que han fet és retallar en educació, sanitat, benestar social, ajuda al desenvolupament...

Per tots aquests motius el Claustre de l´IES BERNAT GUINOVART vol condemnar aquesta agressió sense precedent als treballadors públics i especialment als docents, aquesta pujada, també sense precedents, d´impostos i senyalar al partit politic ara en el govern autonòmic com l´autentic culpable d´aquesta situació.
No a les retallades, sí a que paguen els culpables, sí a una educació de qualitat, sí al manteniment i millora dels serveis públics bàsics.



Algemesí, 16 de gener de 2012

Claustre de l´IES BERNAT GUINOVART d´Algemesi

No hay comentarios:

Publicar un comentario